top of page

Frygten om at starte til kampsport 

 

I mange år er kampsport blevet vist på tv, film og andre medier som en voldelig sport hvor kun de hårdeste mennesker kunne udøve sporten. At man lære dødelig teknikker som ikke må blive vist til begyndere da kraften man lære kun kan blive kontrolleret af dem med de højeste rangs.

 

Men virkeligheden er meget anderledes nu om dage. Efter at UFC startet tilbage i slutningen 1993 har mange kampsports arter udviklet sig fra en svedig, blodig kælderrums fightclub hvor regler var smidt ud af vinduet, aggression blev belønnet og besvaret med mere aggression. Hvor nu det er komplekst, teknisk, detaljeret system af bevægelser og strategi som er nødvendigt for at kunne stige til tops i f.eks mma som sammen med thai boksning, brasiliansk jiu-jitsu og andre kampsporter er blevet til professionelle sportsgrene som er blevet flere og flere menneskers levevej enten som udøvere, underviser eller ejere af klubberne. 

 

Kampsportsklubber i 2022 er styret af folk som har en stor passion for sporten og den art de udøver, blandet med at det i mange tilfælde er en forretning for dem. Ejere og undervisere i disse klubber vil det bedste for deres medlemmer, da ellers vil de ende ud med at skulle sætte lås på døren og miste muligheden for at dele deres viden og vision.

 

Det handler ikke om at være den mest aggressive eller stærkest i rummet mere, men om at kunne være en god træningsmakker ligegyldig størrelse eller køn. Men hvad betyder det? 

Med en teknisk lærerig tilgang kan man justere den energi og teknik man bruger alt efter størrelsen og erfaringen ens træningspartner har. Man har muligheden for at skrue op hvis det er nødvendigt, men også muligt at skrue ned hvis man er sammen med en uerfarne eller mindre træningspartner. 

 

På den måde vil udviklingen for nybegyndere være hurtigere og det vil gavne erfarne folk da de kan få større udfordring både fysisk men især teknisk af selv folk med ikke så meget træning. Og med flere erfarne folk i en klub som er blevet undervist med den tilgang om at hjælpe i stedet for at vinde over de nye, jo stærkere kommer en klub til at stå da et hjælpsomt miljø er et positivt miljø hvilket er en ting de fleste ønsker at finde gennem deres hobby hvor ens værdifulde fritid bliver brugt. 

 

Som alle andre sporter vil hver klub ha’ deres eget miljø og retning for hvad de gerne vil vise til omverden de kan. Nogle lægger vægt på konkurrence og muligheden for at finde en atlet som kan blive professionel , hvor andre mere har fokus på hobbyisten som gerne vil lære kampsport men aldrig kunne se sig selv deltage i lokal konkurrence, og til sidst klubberne der lander mest i midten hvor du har hobbyister og folk som gerne vil udfordre sig selv til lokale konkurrencer, men aldrig kunne se sig selv blive professionel. 

 

Så når du tager springet om at lære en ny sjov kampsport, prøv forskellige steder før du tager et endeligt valg. på den måde kan du føle forskellen i klubben og hvad der passer bedst til dig og dine egne personlige mål.

 

Kampsport nu om dage er en perfekt måde at få motion for krop, hovede og sjæl. 

bottom of page