top of page
Søg

Er der en god grund til at kæmpe for sjov?

Vi har en tendens til at forbinde at slås med negative følelser - ingen kan li at at slås, korrekt? Men at slås kan faktisk være godt for dig. Igennem dagen og ugen, kan negative erfaringer og frustrationer blive bygget op i dit hovede og tanker. At slås –  i et kontrolleret miljø (har blot flyttet disse ord)- kan hjælpe dig med at frigøre spændinger og slippe af med din vrede og frustationer. At kæmpe med andre, der har valgt at deltage som en del af en sport, for eksempel - er en sikker og effektiv måde at reducere frustration og angst, og behandle din vrede på en sund måde.


Og lad os ikke glemme: At kæmpe er hårdt, hvilket betyder at du får den pulsen op! Der er en stor mængde beviser, der tyder på, at motion kan hjælpe med at reducere stress og øge produktionen af "feel-good" hormoner kendt som endorfiner.


At lære at kæmpe kan hjælpe dig med at få en dybere forståelse for både dig selv og din partner, samt de konsekvenser, som denne form for fysisk aktivitet kan have på kroppen og sindet. Når du kæmper, udforsker du dine grænser og evner, lærer hvad du kan og ikke kan gøre, dette kan hjælpe dig med at opnå en roligere tankegang og genvinde din selvtillid. Desuden lærer du disciplin og selvkontrol, hvilket gør det mindre sandsynligt, at du handler ud på en impuls, når du føler dig truet eller vred. At kende dig selv er den bedste måde at lære at styre dit eget ego.

Den måde som brasiliansk jiu-jitsu er bygget op, skaber det en god modstandskraft i dig. Det udfordrer den måde du tænker på og måden du responderer på, og presser dig konstant til at gå ud over dine grænser. Når man først starter, bliver mange fristet til at holde op midtvejs gennem en sparringsrunde, fordi de føler sig udmattede, trætte eller overvældede. Hvis du fortsætter, kan kampsporten skabe en større følelse af selvværd og modstandskraft og opfordre dig til at skubbe dine grænser. At kæmpe handler om at udforske dig selv og dine mentale og fysiske evner på en måde, der er sikker og respektfuld for dig og din partner.

Hver gang du klarer dig igennem en vanskelig sparringsrunde eller besejrer en udfordrende modstander, får du endnu et skridt på vejen til personlig vækst.


Brasiliansk jiu-jitsu er en af de mest udfordrende kampsporter; der ofte kaldes Human chess, som involverer en enorm mængde mental energi til at lære og forbedre sine teknikker. At finde den rigtige klub, hvor du kan lære og træne i et sikkert miljø er især vigtigt for brasiliansk jiu-jitsu, da det sikrer, at du kan udforske dine grænser og evner samtidig med at have det sjovt. Jo mere du træner, jo mere automatisk bliver sparringsprocessen, og for mange bliver brasiliansk jiu-jitsu en unik form for aktiv meditation.


I stedet for at kæmpe med spænding, frustration og ophobet vrede, så led efter en kampsport klub, der giver dig mulighed for at frigive disse negative følelser på en sikker, sund og engagerende måde. Opbyg dit selvværd og selvtillid, samtidig med at du træner din krop og sind.Kampene handler om respekt - for dig og dem omkring dig.bottom of page